Folytatódnak tematikus napjaink, melyekben a legszentebb Oltáriszentségre figyelünk. Júniusi mottónk: „Állhatatosan kitartottak az apostolok... a kenyértörésben és az imádságban.” Már több mint...

Szőkefalva a Kis-Küküllő folyó középső szakaszán, a folyó bal partján fekszik, az Erdélyi-medence középső részén, Dicsőszentmártontól északra 2 km-re, Marosvásárhelytől, a megyeszékhelytől 33 km-re...

Nagy hálával és örömmel a szívünkben értesítjük kedves hallgatóinkat, hogy újabb területeket „hódít” Isten szava. Beindult a borszéki adónk és ezáltal a gyergyói medencében - a 94,4 FM...

Nagy örömmel értesítjük kedves hallgatóinkat, hogy ma, 2018. március 30-án megszólalt az Erdélyi Mária Rádió hangja Szatmárnémetiben a 92,3 FM hullámhosszon. Köszönetet mondunk elsősorban a...

1
2
3
4
2018. június 19. , kedd

Folytatódnak tematikus napjaink, melyekben a legszentebb Oltáriszentségre figyelünk. Júniusi mottónk: „Állhatatosan kitartottak az apostolok... a kenyértörésben és az imádságban.” Már több mint 2000 éve kitart az Egyház az apostolok tanításában és a kenyértörésben. Akik nem tartottak ki, azok elszegényedtek. Akik kitartanak, meggazdagodnak.

2018. június 18. , hétfő

Szőkefalva a Kis-Küküllő folyó középső szakaszán, a folyó bal partján fekszik, az Erdélyi-medence középső részén, Dicsőszentmártontól északra 2 km-re, Marosvásárhelytől, a megyeszékhelytől 33 km-re, Maros megyében. Szomszédos települések: Vámosgálfalva, Magyarsáros, Botorka, Dicsőszentmárton, Csüdőtelke, Küküllőpócsfalva.

2018. június 11. , hétfő

Szilágysomlyó Szilágy megyében, Szatmárnémetitől 74 km-re délre, Zilahtól 25 km-re északnyugatra fekszik, Bükk, Pusztacsehi és Somlyócsehi tartozik hozzá. A helységet kettészeli a Kraszna folyó. Nevének eredetéről P. Szathmári Károly írja „A somló lassan omladozó hegyet jelent hazánkban mindenütt”.

2018. június 6. , szerda

Nagy hálával és örömmel a szívünkben értesítjük kedves hallgatóinkat, hogy újabb területeket „hódít” Isten szava. Beindult a borszéki adónk és ezáltal a gyergyói medencében - a 94,4 FM hullámhosszon - rádiókészüléken is fogható az Erdélyi Mária Rádió műsora.

2018. június 4. , hétfő

Szatmárnémeti Románia észak-nyugati szögletében, a Szamos folyó völgyében, 126 méterrel a tengerszint felett fekszik. A Szamos egyik - később kiszáradt - ága által elválasztott Szatmár/ és Németi egyesüléséből 1715-ben lett e néven szabad királyi várossá.

2018. május 30. , szerda

Gyergyószentmiklós Hargita megye harmadik legnépesebb városa, az egykori Gyergyószék központja. Csíkszeredától 59 km-re északnyugatra a Békény-patak hordalékkúpján, a Gyergyói-medence keleti szélén fekszik.

2018. május 23. , szerda

Szováta, Maros megyében, a Székely-Sóvídék központja, európai hírű üdülőváros. Marosvásárhelytől 60 km-re keletre, a Mezőhavas délnyugati előterében, a Szovátai-medencében fekszik. A Kis-Küküllőbe siető Juhod, Sebes, Szováta és Szakadát patakok hordalékkúpjaira épült. 1955 óta város.

2018. május 17. , csütörtök

Csíksomlyó 1959 óta Csíkszereda település része, Romániában, Hargita megyében. A katolikus vallású székelyek híres Mária-kegyhelye, búcsújáróhelye és szellemi életének több évszázados központja. Minden pünkösdkor itt zajlik a híres csíksomlyói búcsú. A falu Csíkszereda központjától 3 km-re északkeletre, a Somlyó-patak völgyében telepűlt.