Folytatjuk elmélkedéseinket a legméltóságosabb Oltáriszentségről. E havi tematikus napunk mottója: „Az Eucharisztia a szeretet köteléke.” A szentáldozás szeretetközösség! Az Oltáriszentség...

Temesvár a Bánságban az egykori Temes vármegye és a mai Temes megye székhelye. A Duna–Körös–Maros–Tisza Eurorégió földrajzi középpontjában fekszik, és annak 320 000 lakosával  a legnépesebb városa...

Ferenc pápa az emberkereskedelem problémájával foglalkozik rövid kérésében: „Mégha igyekszünk is figyelmen kívül hagyni, a rabszolgaság nem elmúlt korok jelensége. E tragikus valóság láttán senki sem...

Ajánlja fel Ön is személyi jövedelemadója 2%-át a Mária Rádió javára. A szükséges adatok:

Asociatia Mária Rádió Erdély
Cif: 18090057
Cont: Banca...

1
2
3
4
2019. február 19. , kedd

Folytatjuk elmélkedéseinket a legméltóságosabb Oltáriszentségről. E havi tematikus napunk mottója: „Az Eucharisztia a szeretet köteléke.” A szentáldozás szeretetközösség! Az Oltáriszentség szeretetközösségbe hoz Krisztussal és az emberekkel. Az igenemmel elfogadom felebarátomat és szeretem őt.

2019. február 18. , hétfő

Temesvár a Bánságban az egykori Temes vármegye és a mai Temes megye székhelye. A Duna–Körös–Maros–Tisza Eurorégió földrajzi középpontjában fekszik, és annak 320 000 lakosával  a legnépesebb városa. A város földrajzi fekvésének köszönhetően a történelem során stratégiai fontosságú hely volt.

2019. február 13. , szerda

Ferenc pápa az emberkereskedelem problémájával foglalkozik rövid kérésében: „Mégha igyekszünk is figyelmen kívül hagyni, a rabszolgaság nem elmúlt korok jelensége. E tragikus valóság láttán senki sem moshatja a kezeit, ha nem akar valamilyen módon cinkosává válni az emberiség ellen elkövetett e bűntettnek.

2019. február 12. , kedd

Kolozs megyében, közvetlenül Kolozsvártól 8 kilométerre, a Nádas-patak bal partján fekszik Kisbács. A községen át halad a Kolozsvárról Zilahra vezető országút. A község környékén több korszakhoz tartozó régészeti leleteket tártak fel: hallstatti, neolitikumi, bronzkori, római kori, népvándorlás kori.

2019. február 8. , péntek

Február 10-17 között Erdély- és Európaszerte zajlik a Házasság hete. Az idei mottó: „Randevú egy életen át”. Több helységben is rendeznek kapcsolatépítő, erősítő programokat a házasok számára: Marosvásárhelyen, Szentegyházán, Gyergyószentmiklóson, Szatmárnémetiben, Temesváron, Nagyváradon, Székelyudvarhelyen.

2019. február 5. , kedd

A község Szatmárnémetitől északra 7 km-re fekszik, Szatmár megyében, a Szamos alsó folyásánál. A domborzat arculatának kialakításában jelentős szerepet tölt be a Tisza mai völgyének kialakulása. A község vízrajza igen szegényes. Területét átszeli a Túr az ukrán-magyar-román hármas-határ közelében.

2019. január 31. , csütörtök

Ajánlja fel Ön is személyi jövedelemadója 2%-át a Mária Rádió javára. A szükséges adatok:

Asociatia Mária Rádió Erdély
Cif: 18090057
Cont: Banca Transilvania: RO 40 BTRL 0050 1205 7226 3200

Az előző évektől eltérően, a leadási határidő: 2019. március 15.

2019. január 28. , hétfő

Nyárádremete Maros megyében, a Nagy-Nyárád völgyének legészakibb községe, egyúttal a Felső-Nyárádmente legnagyobb települése. Marosvásárhelytől 34 km-re északkeletre, a Vityal-pataknak a Nyárád folyóba ömlésénél fekszik, Szováta üdülővárostól 18 km, Szászrégentől pedig 25 km távolságra, a Bekecs hegy lábánál, a Mező-havas közelében.