Alig 30 km-re fekszik a magyar határtól, Bihar megye északkeleti részén, Margitta municípium rangú város. Margitta és környéke már a rézkorban is lakott hely volt, környékén gyakran találtak réz...

Az Irgalmasság ünnepének Húsvét utáni első vasárnapra történő helyezése mély teológiai értelemmel bír, amely a megváltás húsvéti titka és az Isteni Irgalmasság titka között fennálló szoros összefüggésre utal. Ezt az...

Jézus,
feltámadásod
világosság a népeknek,
fény az embereknek!
Hadd legyen életem is
fény a sötétségben:

szeressek ott, ahol gyűlölnek,
megbocsássak, ahol sértegetnek,
összekössek,...

2017. május 15-ig felajánlhatja Ön is személyi jövedelemadója 2%-át a Mária Rádió javára. A szükséges adatok:

Asociatia Mária Rádió Erdély
Cif: 18090057
Cont: Banca Transilvania: RO 40 BTRL 0050 1205 7226 3200...

1
2
3
4
2017. április 25. , kedd

Alig 30 km-re fekszik a magyar határtól, Bihar megye északkeleti részén, Margitta municípium rangú város. Margitta és környéke már a rézkorban is lakott hely volt, környékén gyakran találtak réz- , bronz- és vaskorból származó leleteket. Első írásos említése 1352-ből maradt fenn, Margita néven.

2017. április 23. , vasárnap

Az Irgalmasság ünnepének Húsvét utáni első vasárnapra történő helyezése mély teológiai értelemmel bír, amely a megváltás húsvéti titka és az Isteni Irgalmasság titka között fennálló szoros összefüggésre utal. Ezt az összefüggést hangsúlyozza az ünnepet előkészítő Isteni Irgalmassághoz végzett kilenced, amit Nagypénteken kell elkezdeni.

2017. április 21. , péntek

Naszódtól 42 km-re északkeletre, a Radnai-havasok déli, a Borgói-hegység északi lábánál, a Nagy-Szamos két partján fekszik Óradna, Beszterce-Naszód megyében. Neve az ősszláv *ruda (= érc) főnévből származik és egykori ezüstbányájára utal. Elsőnek tekinthető említése egy 1235-ös óorosz krónika 1425 körüli másolatában maradt fenn. A 12.

2017. április 18. , kedd

A szeretet az a szem, amellyel megláthatjuk, megtapasztalhatjuk a láthatatlan Istent, aki szeretet, három személy szeretetközössége. Ebben a szeretetközösségben van részünk: az Atya gyermekei lettünk, a Fiú által, a Szentlélekben. Isten szentháromságos arcát próbáljuk kutatni, szemlélni tematikus napunk során. Tartsanak velünk Önök is április 19-én, szerdán!

2017. április 16. , vasárnap

Jézus,
feltámadásod
világosság a népeknek,
fény az embereknek!
Hadd legyen életem is
fény a sötétségben:

szeressek ott, ahol gyűlölnek,
megbocsássak, ahol sértegetnek,
összekössek, ahol szakadás van,
reményt ébresszek, ahol elkeserednek,
vigasz legyek, ahol szenvednek,
örömet vigyek, ahol szomorúak.

2017. április 13. , csütörtök

Nagyvárad megye jógú város, Bihar megye székhelye a Partiumban, a Kőrös vidéken. Neve a régi magyar várad (= kis vár) főnévből ered. A település a régió legnagyobb városa. A földrajzi elhelyezésének köszönheti, hogy a regionális és a nemzetközi turizmusban egy nagyon fontos csomópontot jelképez.

2017. április 13. , csütörtök

A szent három nap, valamint a húsvéti szertartások és szentmisék időpontjai:

NAGYCSÜTÖRTÖK
08:15 Jeremiás siralmai
10:00 Olajszentelési szentmise
19:00 Utolsó vacsora emlékmise

NAGYPÉNTEK
10:00 Jeremiás siralmai
15:00 Keresztút
17:15 Az irgalmasság kilencede
18:00 Nagypénteki szertartás

2017. április 9. , vasárnap

Virágvasárnappal megkezdődik a nagyhét, amely Jézus szenvedésén és kereszthalálán keresztül a feltámadásának ünnepére, húsvétra vezet el minket. Ez a vasárnap az Úr szenvedésének vasárnapja, Jézus Jeruzsálembe való bevonulásáról emlékezik meg a Katolikus Egyház.