Ó, Krisztus Anyja, halld meg kiáltásunk hangját, melyben minden ember, egész társadalmak szenvedése benne remeg! Segíts, hogy a Szentlélek erejével legyőzhessünk minden bűnt: az ember és a "világ bűnét", bűnt minden formájában...

Ferenc pápa üzenete: Legyünk a béke emberei!

Karácsonyra készülve lelkünket is tegyük rendbe: igyekezzünk békét teremteni családunkban és a világban ahelyett, hogy háborúznánk. Amikor békét teremtünk, követjük Isten...

Farkaslaka a Görgényi-havasok déli nyúlványától, az Észak-Hargita-hegységtől délre fekvő vulkáni fennsík és az Erdélyi-dombság érintkezésénél, a Nagy-Küküllő folyó medencéjének jobb oldalán, a Fehér-...

Túrmezei Erzsébet: 
ELJÖN
 

Ádvent. Szelídzengésű üzenet. 
Eljön! Eljön! 
Beteg, a gyógyulásod, 
rab, a szabadulásod, 
halott, az életed. 
Szomorú...

1
2
3
4
2018. december 8. , szombat

Ó, Krisztus Anyja, halld meg kiáltásunk hangját, melyben minden ember, egész társadalmak szenvedése benne remeg! Segíts, hogy a Szentlélek erejével legyőzhessünk minden bűnt: az ember és a "világ bűnét", bűnt minden formájában. Nyilvánuljon meg még egyszer a világ történetében a Megváltás végtelen üdvözítő hatalma: az irgalmas szeretet hatalma! Állítsa meg a rosszat!

2018. december 5. , szerda

Ferenc pápa üzenete: Legyünk a béke emberei!

Karácsonyra készülve lelkünket is tegyük rendbe: igyekezzünk békét teremteni családunkban és a világban ahelyett, hogy háborúznánk. Amikor békét teremtünk, követjük Isten példáját – mondta homíliájában a pápa december 4-én reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2018. december 4. , kedd

Farkaslaka a Görgényi-havasok déli nyúlványától, az Észak-Hargita-hegységtől délre fekvő vulkáni fennsík és az Erdélyi-dombság érintkezésénél, a Nagy-Küküllő folyó medencéjének jobb oldalán, a Fehér-Nyikó nevű patak felső folyásának völgyében fekszik. Farkaslaka Tamási Áron „angyali faluja” a Székelyföld szívében, Hargita megyében.

2018. december 2. , vasárnap

Túrmezei Erzsébet: 
ELJÖN
 

2018. november 27. , kedd

A történelmi Erdély egyik legkeletibb települése Gyimesbükk, mely községközpont Bákó megyében. A falu Csíkszeredától 32 km-re északkeletre, a Tatros felső szakaszán, a Gyimesi-szoros alsó kijáratánál fekszik. A Tatros folyó és a vasútvonal itt hagyja el Erdélyt és lép át Moldvába.  A trianoni békeszerződésig Csík vármegye Szépvízi járásához tartozott.

2018. november 25. , vasárnap

Krisztus királysága más mint a földi hatalomé, mert országa nem e-világból való. Éppen ezért Ő nem hatalommal igáz le, hanem szeretetével vonz magához sokakat. 

2018. november 19. , hétfő

Sepsiszentgyörgy magyar többségű város, Erdély délkeleti szögletében az Olt két partján fekszik, Kovászna megyében. Háromszék legjelentősebb városa, s egyben székvárosa, 1876 és 1918 között Háromszék vármegye, 1968 óta Kovászna megye székhelye. 1880-ban Szemerját csatolták hozzá; ma Kilyén, Szotyor és Sugásfürdő is ide tartozik.

2018. november 19. , hétfő

Bogdán József:
Szent Erzsébet rózsaszirmai

Annyi az éhező, ruhátlan és árva,
annyi kisgyermeknek nincsen anyukája.
Irgalomért kiált magányos és özvegy,
-aludnék Istenem, aludnék, de nem megy.”
Tündérrózsa szirma fürdik a holdfényben,
mint ezernyi ostya földön és az égen.
Szent Erzsébet felkel, kenyeret és halat