Ima a Nagyboldogasszonyhoz

Szűz Mária, te vagy az én királynőm! Testemet és lelkemet ma, mindennap és halálom óráján a te oltalmadba, különös...

Tematikus napjaink során igyekszünk egyre közelebb kerülni az Oltáriszentség titkához, a kenyér színe alatt rejtőző Üdvözítőhöz. E havi mottónk: „Én vagyok a mennyből alászállott élő kenyér. Aki e...

Túrterebes az Alföld utolsó menedéke, az Avas hegység kapuja. A község a Túr folyó mentén, pontosabban a Szatmári-sikság és az Avas hegység találkozási övezetében terül el, 133 m tengerszint...

Az apostolok a színeváltozásban Isten országának dicsőségét látták. A két személy, Mózes és Illés az Ószövetséget: az előbbi a Törvényt, az utóbbi a Prófétákat testesíti meg, Krisztus pedig a kettőnek a beteljesedése. A...

1
2
3
4
2018. augusztus 15. , szerda

Ima a Nagyboldogasszonyhoz

2018. augusztus 14. , kedd

Tematikus napjaink során igyekszünk egyre közelebb kerülni az Oltáriszentség titkához, a kenyér színe alatt rejtőző Üdvözítőhöz. E havi mottónk: „Én vagyok a mennyből alászállott élő kenyér. Aki e kenyérből eszik, örökké él.” Jézus Krisztus nemcsak az örök életnek, hanem a mindennapi életnek a kenyere: Ő az Életnek Kenyere, itt és most a mi számunkra is.

2018. augusztus 13. , hétfő

Túrterebes az Alföld utolsó menedéke, az Avas hegység kapuja. A község a Túr folyó mentén, pontosabban a Szatmári-sikság és az Avas hegység találkozási övezetében terül el, 133 m tengerszint magasságban. Területe 54 km2  és három településből áll: Túrterebes, Túrterebesi Szőlőhegy és Kisterebes.

2018. augusztus 6. , hétfő

Vágás Székelyudvarhelytől 7 km-re délnyugatra a Vágás- és a Malmok-patak közötti dombháton fekszik, Hargita megyében, Bögözhöz tartozik. Neve onnan is eredhet, hogy egykori írtás helyén települt. A falu lakói római katolikusok. A 14. században a három falu Béta, Dobó, Vágás anyaegyháza Dobó volt.

2018. augusztus 6. , hétfő

Az apostolok a színeváltozásban Isten országának dicsőségét látták. A két személy, Mózes és Illés az Ószövetséget: az előbbi a Törvényt, az utóbbi a Prófétákat testesíti meg, Krisztus pedig a kettőnek a beteljesedése. A színeváltozás valójában Isten összes megjelenéseinek, megnyilatkozásainak a beteljesedése.

2018. augusztus 5. , vasárnap

Ferenc pápa augusztus 1-jén tette közzé videoüzenetét, melyben bemutatja augusztusi imaszándékát, amelyet a családoknak szentel.

2018. augusztus 1. , szerda

Augusztus 1-6 között rendezik meg a 29. Ifjúsági Fesztivált Medjugorjéban. Az idei találkozó mottója: „Isten igéjéből élni”. Az előző évekhez hasonlóan a programban szerepelnek a napi katekézisek, tanúságtételek, rózsafüzér imák és szentmisék. Rádiónk élő közvetítéssel jelentkezik a találkozó teljes időtartama alatt.

2018. augusztus 1. , szerda

Kolozsvár Erdély történelmi központja és legjelentősebb városa. Nagyváradtól 152 km-re délkeletre, a történelmi Erdély szívében, az Erdélyi-középhegység és az Erdélyi-medence közötti területen helyezkedik el. A Kis-Szamos és a Nádas-patak völgyében található. A 2011-es népszámlálási adatok szerint, Bukarest után Románia második legnépesebb városa.